Christine Webb


Född 1947

Mitt namn är Christine, född Eriksson. Fars namn är Karl Rune Eriksson, född 1923 i Njurunda. Hans fars namn var Vitalis, hans mors Hanna. Syskonen var Enok, Bernt och Gudrun.

Vitalis (farfar) arbetade på elverkstaden på Svartviks fabrik, min bror Bernt på ritkontoret. Enok arbetade på lab och far började också på ritkontoret i slutet av 30-talet. Under tiden 1942 – 45 var han anställd vid Kungliga Jämtlands Flygflottilj där han genomgick utbildning till flygplansmekaniker. I Östersund träffade han mor Sonja. Han jobbade sedan på Svartviksfabriken från 1946 på instrumentverkstaden med elektromekaniskt verkstadsarbete.

Gamla kontoret som idag är hotell

Han gick sedan på aftonskola, elektriska avdelningen, och blev färdig ingenjör 1954. Efter utbildningen var han även lärare i fysik på yrkesskolan i Njurunda 1955 – 65. Han arbetade för SCA hela sitt arbetsliv. Efter pensioneringen var han projektanställd till sin bortgång vid 70 års ålder. Far var också projektans- varig för ritningar och bygget av ishallen i Bommen.

Första bostaden låg i Nolby, sedan ”Pråmsläpet” på Hemmanet, Gamla kontoret i Svartvik, Gröna huset på Essvik från 1965, och till sist i en villa på Björnvägen i Nolby.