Kägelbanan


Slider2

Kägelbanan i Engelska parken vid Svartviks herrgård används flitigt.

Vill du pröva på att spela så bjuds gratisspel  under sommaren – kolla Kalender.

Företag
Belöna arbetsgruppen med herrgårdslunch och kägelspel. Eller bryt konferensen med lättsam tävling. Ni lär er spela i tremannalag och blir förberedda på att delta i Svartvikskäglan sista söndagen i augusti varje år.

Föreningar
får lära sig kägelspelet till rabatterat pris. Instruktionen till företag och föreningar omfattar kägelspelets historik, Svartviks industriminnen idag och givetvis regler och tips om hur man blir kägelmästare.

Kamratgänget/familjen
Kägelspelet är lämpligt för alla åldrar, kräver måttlig kondition och rörlighet, samtidigt som barn med spring i benen kan få gno med kägelresning mellan tävlingsinsatserna. Samma förmånliga pris som föreningar.

Bokning, förfrågningar Svartviks Café 060-56 11 55 eller Bo Ringh 070-675 67 64.

Kägelspelet är känt sedan medeltiden. I Sverige blev det populärt i mitten av 1800-talet. Till norrland spreds spelet som ett nöje för de välbeställda vid sågverkens herrgårdar. I Svartvik byggdes den första kägelbanan på 1850-talet. Den revs 1953. En ny kägelbana byggdes 1994 på samma plats. Banan är uppförd i 1890-talsstil och efter originalritningar från Kubikenborgs herrgårdsmiljö.

Läs mer om Svartvikskäglan i menyn till vänster