Information om föreningen


cafesvartvikFöreningen Svartviks Kulturarv bildades 1990 och blev snart känd för de årliga Svartviksdagarna – sista helgen i augusti varje år.
Då fylls området runt Svartviks herrgård och andra byggnader från industriepoken av liv och rörelse. Många inslag är direkt familjeinriktade med clown, sång och teater för barn. Utöver ”marknadsinslag”, kägelspel mm, så kan man gå guidad tur och följa en föreläsning.

I Kunskapsloftet, en trappa upp från Svartviks Café, finns våra samlingar av dokument, foton, intervjuer mm. Arbetet med att lägga ut delar av fotosamlingen pågår och du kan gå in på BILDARKIVET och kolla hur långt vi kommit.

Under vinterhalvåret ordnas bild- och berättaraftnar med historiska teman. Aktuella program finner du i KALENDER. Vi guidar och spelar kägel med förbokade grupper.

Vi genomför skolprogram i samarbete med museipedagoger. Vår modell av Svartvik som det såg ut på 1930-talet och arbetarbostaden från 1850-talet är viktiga för att levandegöra historien för elever och vuxna besökare.

Svartviks Kulturarv är en industrihistorisk förening  och vi söker samverkan med andra föreningar och företag för att ordna aktiviteter vid Svartviks industriminnen.